© pxDesign.se SiteLock

Artikelkalender

« December 2018 »
Mån Tis Wed Tors Fri Lör Sön
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Artiklar filtrerade på datum: juli 2019
tisdag, 30 juli 2019 15:49

Medlemsträff 25 juli

 

Visgruppen Gott och Blandat blev en uppskattad bekantskap av de ca 135 personer som besökte Boda kvarn den ljumma sommarkvällen 25 juni.
Man bjöd på ett varierat program ur våra svenska visskatter och Thomas Björklund, huvudsångare/gitarr, varvade musiken med lättsamt och gemytligt prat. Vi fick bl.a. lyssna till Ferlin, Taube, Gärdestad, Wiehe och till med Penny Lane av Beatles. När Gullmar Bergman drog igång med Klöversnoa, skriven av bröderna Gärdestad, fick han ordentlig fart på publiken och stämningen satt i när han fortsatte med av Novelty Accordion. Många hängde med i sången när trion spelade upp till vad de kallade allsångernas allsång nr 1 - Fritjof och Carmencita. Den följdes av Tango i Nizza, skriven ett antal år senare, i vilken Fritiof och Carmencita åter möts.
Som avslutning på denna lyckade kväll fick vi höra Sverige av Joakim Berg ur gruppen Kent.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

tisdag, 30 juli 2019 15:45

Medlemsträff 18 juli

 

Medlemsträff 18 juli 

 

Så kom de då någon vecka senare än planerat, bandet Gubbröra från västra Sörmland, och körde direkt igång med en gammal bluegrass, Rollin´ my sweet baby´s arms. Man fortsatte med Nu grönskar det i dalens famn, som man tyckte passade in på både stämning och miljö vid Boda kvarn. Att bandet hade roligt på scenen spreds snabbt till publiken, som gärna klappade takten till musiken, allt från visor till country. Som vanligt var kvällen välbesökt (ca 165 personer), kaffebrödet tog slut och lotteribordet dignade.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

tisdag, 30 juli 2019 10:10

Medlemsträff 11 juli

 

Torsdagskväll  11 juli

 

Det händer inte ofta, men på grund av sjukdom blev Gubbröras den 11 juli besök inställt. Tack och lov kunde Krister Andersson med mer än 50 år i underhållningsbranschen ställa upp. Eller som vår programfixare Harald uttryckte det, när man är i nöd måste man ta tag i en livboj och den livbojen tog Krister och underhöll den talrika publiken (166 personer) med hjälp av sin röst och sin keyboard.

 

 

lördag, 20 juli 2019 07:36

Kvällsutflykt 2 juli

 

 

Första tisdagen i juli varje år anordnar föreningen en kvällsutflykt för sina medlemmar till något intressant mål inte alltför långt borta. I år ställdes kosan mot Gotthardsberg, ett säteri Lerbo socken, som varit i Johan och Madeleine Nordéns ägo sedan 80-talet och som de renoverat rejält.
När Johan Nordén välkomnat oss besökare visades vi upp till den stolpbod han låtit uppföra enligt gamla metoder på en plats, där en gammal fatabur tidigare stått. Stolpboden används som utställningslokal för en ansenlig mängd gamla verktyg och hushållsredskap, om vilka Nordén hade mycket att berätta.
Vi kunde också beundra en del av de mer eller mindre vanliga träd, som planterats in på gården under Nordéns ägarskap. Vädret var tyvärr kallt och blåsigt men för oss besökare blev det till en fördel, när vi blev inbjudna i den vackra bostaden med mängder av saker, som var och en hade sin historia, för att inta vårt medhavda kaffe.
Ett stort tack till paret Nordéns för den gästfrihet som visades oss.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

fredag, 19 juli 2019 11:02

Medlemsträff 27 juni

 

Så var det dags igen. Våra uppskattade torsdagskvällar vid Boda kvarn är igång och det med full fart.
Fem snyggt klädda gentlemän lät oss nostalgitrippa i välkända 50- och 60-talslåtar, t.ex. There will never be another you, Roll over Beethoven, Blueberry hill, Save the last dance for me och många fler. Chuck Berry Mania, som det gästande bandet kallar sig, drog en rekordpublik till Boda kvarn på 193 personer, och somliga hade lite svårt att sitta still när det svängde som mest.
En härlig torsdagskväll, som vi hoppas få fler av i sommar.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

 

fredag, 19 juli 2019 09:04

Midsommarafton 2019

Drygt 30 personer hade samlats vid Kungsholm på midsommarafton för trevlig samvaro och lyssna till Ann Bergströms sånger.